Αντιδράσεις στον απόηχο της δημοσιοποίησης των τιμολογίων για το νερό στα χωριά

Παρέμβαση με νόημα από τον πρώην δήμαρχο Αιγίου Αποστόλη Καραφωτιά

Θέμα ενημέρωσης θέτει  ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος


Αίσθηση προκάλεσε το θέμα που ανέδειξε χθες ο «Ημ» όσον αφορά το τιμολόγιο που θα επιβληθεί για την ύδρευση στις Δημοτικές Ενότητες με τη διεύρυνση της ΔΕΥΑ.
Θυμίζουμε ότι ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος έθεσε ευθέως το ερώτημα για το πόσα χρήματα υπολογίζεται ότι θα μπουν στο ταμείο της ΔΕΥΑ για να λάβει την απάντηση της υπηρεσίας πως για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 υπολογίζεται ότι θα εισπραχθούν 713.000€ από τους γύρω δήμους, με τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο να ρωτά επίμονα εάν αυτό προκύπτει βάσει των περσινών στοιχείων και πόσα χρήματα μπήκαν στο ταμείο του δήμου από την ύδρευση των πρώην «καποδιστριακών» δήμων, κάνοντας μνεία στα στοιχεία που είχαν δοθεί στο δημοτικό συμβούλιο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.
Μετά από διερεύνηση του θέματος προκύπτει ότι τα βεβαιωθέντα από την ύδρευση ολόκληρο το 2015 από τους γύρω δήμους ήταν περίπου 836.000€ από τα οποία εισπράχθηκαν περίπου 545.000€, οπότε προκαλεί αν μη τι άλλο ερωτηματικά πώς είναι δυνατό ενώ η δημοτική αρχή μιλάει για μειώσεις της τάξεως 12% έως 30% να προϋπολογίζει ότι θα εισπράξει μόνο για το δεύτερο εξάμηνο του έτους περίπου 200.000€ περισσότερα απ`ότι εισέπραξε όλο το χρόνο πέρυσι ο δήμος από τις ίδιες περιοχές για το νερό…
Για το θέμα υπήρξε δημόσια παρέμβαση από τον πρώην δήμαρχο Αιγίου Απόστολο Καραφωτιά που ανάρτησε στο facebook αιχμηρό σχόλιο κάτω από το σχετικό δημοσίευμα του «Ημ» ενώ θέμα ενημέρωσης στις παρατάξεις της μειοψηφίας έθεσε ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος.

 

Παρέμβαση με νόημα από τον πρώην δήμαρχο Αιγίου Αποστόλη Καραφωτιά

Ανάμεσα στα σχόλια και τις αντιδράσεις με τη δημοσιοποίηση από τον «Ημ» του τιμολογίου που επιβάλει η δημοτική αρχή, ξεχωρίζει αναμφίβολα αυτή του πρώην δημάρχου Αιγίου Απόστολου Καραφωτιά που με ανάρτησή του στο facebook αντέδρασε δημόσια απευθυνόμενος στο σχόλιο του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου όσον αφορά την αναδρομική ισχύ της απόφασης γράφοντας χαρακτηριστικά: «-Έχεις δίκιο! Αφού το ΦΕΚ ήταν στις 6/9 πως είναι δυνατόν το τιμολόγιο να ισχύσει αναδρομικά; Μια χώρα, μια πόλη, του παραλόγου. Υπάρχουν όμως και τα δικαστήρια».
Ενώ φέρνοντας ως παράδειγμα το τιμολόγιο της Ζαρούχλας ανέφερε:
«Τώρα στη Ζαρούχλα το οικιακό είναι 60 η 65 ευρώ το χρόνο και τώρα θα πληρώνουμε 99. Και το νερό είναι δικό μας και ποτίζουμε και την Ακράτα. Είναι λογικό και δίκαιο;»
Αργότερα σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο «Ημ» ο πρώην δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Τη στιγμή που όλος ο κόσμος υποφέρει και οι συμπολίτες μας δεν μπορούν να καλύψουν τα βασικά αγαθά δεν είναι δυνατό να επιβάλλεται από το δήμο η αύξηση στα τιμολόγια του νερού στα χωριά μας!» τονίζοντας με νόημα ότι «ο δήμος έχει καθήκον να ελαφρύνει τα τιμολόγια όλων των δημοτών και όχι να αυξήσει το νερό, ιδίως δε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε από τη στιγμή που η ΔΕΥΑ ως Επιχείρηση δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο ώστε να απαιτείται αύξηση των εσόδων της».
Αναμφίβολα η παρέμβαση του πρώην δημάρχου θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά… υπόψιν.

 

 

Θέμα ενημέρωσης θέτει  ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος

 

Με τη δημοσιοποίηση του νέου τιμολογίου που θα ισχύσει μάλιστα αναδρομικά για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 σε όλες τις δημοτικές ενότητες, άρχισαν και οι πρώτες… αντιδράσεις αφού μπορεί η δημοτική αρχή να προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι» κάνοντας λόγο για μειώσεις, όμως όπως φαίνεται στην εφαρμογή τα πράγματα είναι μάλλον… διαφορετικά.
Η τακτική που ακολούθησε ο Θανάσης Παναγόπουλος προκαλεί όπως ήταν αναμενόμενο αλυσιδωτές αντιδράσεις από τη μειοψηφία.
Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του πρώην δημάρχου Στάθη Θεοδωρακόπουλου στον «Ημ» για την άγνοια των παρατάξεων της μειοψηφίας όσον αφορά τις αλλαγές που επιβάλει η δημοτική αρχή στα τιμολόγια του νερού των γύρω Δημοτικών Ενοτήτων. «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση, δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το τιμολόγιο που θα κληθούν να πληρώσουν οι συμπολίτες μας και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά το δήμο μας!
Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν ενημέρωσε μέχρι σήμερα τις παρατάξεις της μειοψηφίας για την τιμολογιακή πολιτική που θα επιβάλει στα χωριά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος υπενθυμίζοντας ότι η παράταξή του δεν εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ, αν και όπως έχουμε ήδη αναφέρει η εισήγηση για την τιμολογιακή πολιτική παρουσιάστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης ακόμα και στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*