Αισιοδοξία για ένταξη των εσωτερικών δικτύων για το Αποχετευτικό της Αιγιάλειας

Περισσότερο από τρεις ώρες διήρκησε η προ ημερησίας εξοντωτική …συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας κι από την πληθώρα των θεμάτων που συζητήθηκαν ξεχωρίζει η ενημέρωση του δημάρχου ότι προχωρούν τα έργα που αφορούν το αποχετευτικό.
Όπως ανέφερε ο Θανάσης Παναγόπουλος προ δεκαπενθημέρου περίπου όπου είχε στην Αθήνα επαφές με τους ιθύνοντες του προγράμματος ΕΠΕΡΡΑΑ και έλαβε τη δέσμευση ότι αναμένεται η πρόσκληση ενδιαφέροντος προκειμένου τα εσωτερικά δίκτυα να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ εντός του 2016.

Το ποσό που απαιτείται θα αγγίζει τα 35 εκατομμύρια ευρώ και στη διάρκεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο αποκαλύφθηκε η πρόθεση της δημοτικής αρχής το έργο να προχωρήσει μόνη της η ΔΕΥΑ.

 

«Καμπανάκι» για το Νοσοκομείο Αιγίου

Ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο από τον Δημήτρη Μπούνια

Ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας έκανε χθες βράδυ ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας κ΄.Δημήτρης Μπούνιας όσον αφορά το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Αιγίου που μέσα στο ούτως ή άλλως… ζοφερό κλίμα που επικρατεί στην Υγεία, αντιμετωπίζει επιπλέον προβλήματα.
Θυμίζουμε ότι πέρυσι τον Σεπτέμβριο, πριν δηλαδή έναν ακριβώς χρόνο, είχε προχωρήσει η σύσταση μίας ομάδας προώθησης των αιτημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), η οποία θα αποτελείτο από εκπροσώπους του δήμου Αιγιαλείας, συνεπικουρούμενη από ανθρώπους του νοσοκομείου που βιώνουν καθημερινά την κατάσταση που επικρατεί. Η κοινή προσπάθεια που ξεκίνησε αποσκοπούσε στην ενίσχυση του νοσοκομείου, βασικά τμήματα του οποίου παραμένουν υποστελεχωμένα και λειτουργούν οριακά.
Σε συνάντηση που είχε γίνει περί τα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, την οποία εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος Πρόνοιας – Υγείας Βάσω Ψυχράμη και ο δημοτικός σύμβουλος, ιατρός Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, παρέστησαν ο δημοτικός σύμβουλος, χειρουργός του νοσοκομείου Δημήτρης Μπούνιας και μέλη της τότε διοίκησης του Νοσοκομείου, αλλά και εκπρόσωποι του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Παρότι είχε τεθεί θέμα για την αναγκαιότητα διαπαραταξιακής επιτροπής από πλευράς της μειοψηφίας, η δημοτική αρχή επέλεξε… τον μοναχικό δρόμο προκειμένου να διαχειριστεί τα ζητήματα του νοσοκομείου.
Χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ΄.Μπούνιας αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα που προκύπτει για το νοσοκομείο του Αιγίου ενημερώνοντας ότι έχει εγκριθεί η πλήρωση τριών θέσεων γιατρών (Χειρουργού, Καρδιολόγου, Παιδίατρου) που όμως δεν μπορεί να προχωρήσει η πρόσληψή τους επειδή δεν έχει ακόμα οριστεί διοικητής!
Ο κ΄.Μπούνιας σχολίασε ότι και στο παρελθόν ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος αλλά και σήμερα ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος έχουν θέσει το θέμα κατά πόσο οι κυβερνητικοί (και όχι μόνο) βουλευτές του νομού στέκονται αρωγοί στα προβλήματα του Νοσοκομείου της πόλης και εξέφρασε την αναγκαιότητα να υπάρξει συντονισμός δράσεων και ένα πλαίσιο διεκδίκησης ώστε να ξεμπλοκάρει η όλη διαδικασία και γενικότερα να ενισχυθεί και να λειτουργήσει απρόσκοπτα το νοσοκομείο του Αιγίου.
Χαρακτηριστικά μάλιστα ο κ΄.Μπούνιας ανέφερε ότι ενώ σε όλη τη χώρα έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τις διοικήσεις των νοσοκομείων και από όλη την 6η ΥΠΕ μόνο στου Αιγίου και του Μεσολογγίου δεν έχουν οριστεί διοικητές, ζητώντας τη βοήθεια όλων!

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*